De Deen Allan Simonsen is om het leven gekomen tijdens de 24 Uur van Le Mans. De Aston Martin-coureur crashte in de tweede ronde en overleed later in het medisch centrum aan zijn verwondingen.

De 34-jarige Simonsen, bezig aan zijn zevende 24 Uur van Le Mans, verongelukte na negen minuten racen in Tertre Rouge, waar zijn Aston Martin Vantage van de baan schoot en hij hard in de vangrail terecht kwam.

De race werd vervolgens geneutraliseerd terwijl Simonsen – op dat moment naar verluidt nog bij bewustzijn – uit zijn auto werd gehaald en ter plaatse eerste hulp werd geboden.

Gezien de serieuze aard van zijn verwondingen, de coureur verkeerde volgens de organisatie in ‘kritieke toestand’, werd besloten Simonsen naar het medisch centrum op het circuit over te brengen. Daar overleed hij niet veel later aan zijn verwondingen.

Simonsen had door de jaren heen een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in de GT- en endurance-racerij. Zijn laatste wapenfeit was de poleposition in zijn klasse die hij afgelopen donderdag behaalde voor deze voor hem uiteindelijk noodlottige 24 Uur van Le Mans.