Ferrari-teambaas Stefano Domenicali vindt ook na de Grand Prix van de Verenigde Staten dat zijn team de juiste keuze heeft gemaakt door Felipe Massa doelbewust een positiestraf te laten krijgen. Zo kon titelkandidaat Fernando Alonso vanaf de schone kant van de grid richting het podium rijden.

Het is een geval van het doel heiligt de middelen. Domenicali vindt het nog altijd de juiste keuze. “Anders hadden we het niet gedaan”, zei de Italiaan na afloop van de race, waarin Alonso als derde eindigde. “Ik probeer volledig transparant te zijn. In dit geval hadden we van alles kunnen verzinnen. Ik vond het netter om de waarheid te vertellen. Dat is onze, maar ook mijn stijl.”

Massa kwalificeerde zich zaterdag twee plaatsen voor Alonso op de zesde positie. Zondag besloot Ferrari de verzegeling van Massa’s versnellingsbak te verscheuren. Hij kreeg hierdoor een positiestraf van vijf plaatsen. Zowel Alonso als Massa zelf kwamen hierdoor aan de ‘schone’ kant van de startopstelling te staan.

“Wij moesten onze verantwoordelijkheid nemen en we wisten dat de schone kant veel meer grip bood”, aldus Domenicali. “Om in de titelrace te blijven moest onze eerste auto in de eerste ronden bij de voorste wagens rijden. Ik denk dat het anders gedaan was. Dit was een correcte beslissing. Als je bij Ferrari rijdt weet je dat het team keuzes maakt en dat je dat als coureur moet respecteren. Felipe deed dat en daar wil ik hem voor bedanken.”

Massa erkende na de race niet blij te zijn met de keuze, maar het ook wel te snappen. Hij nam sportieve revanche door van de elfde naar de vierde plaats te rijden, op slechts tien seconden van Alonso.