Veel hoeft er bij Ferrari volgens teambaas Stefano Domenicali niet te veranderen. Alleen de auto moet sneller, met de rest zit het volgens hem wel goed.

“Wij pakten in de laatste vier races meer punten dan de andere teams”, aldus de teambaas van de vice-kampioen. “Tijdens races waren we, in mijn optiek, de beste renstal met pitstops en het uitstippelen van een strategie. Ook hadden we de betrouwbaarste auto. Dit zijn harde feiten.”

“Het klopt dat wij niet de snelste auto hadden. Vooral in de eerste seizoenshelft waren we niet goed en in de tweede helft verbeterden we ons onvoldoende. Dat moeten we volgend jaar absoluut beter doen. We hebben natuurlijk een beeld van waar het mis ging. Helaas betaalden we in de kwalificatie telkens een hoge prijs en dat ging ook ten koste van onze races.”

De beperking van het DRS-gebruik gaat volgend jaar in en Domenicali verwacht dat dat in het voordeel van Ferrari is. “In theorie wel, ja”, aldus de Italiaan. “We moeten echter nog meer facetten van de auto verbeteren. Als dat lukt is onze uitgangspositie aan het begin van komend jaar een stuk beter dan dat het dit jaar was.”

De nieuwe Ferrari zal een evolutie zijn van de huidige wagen. “Gezien de regels zal elk team dat zo aanpakken. Wij gaan de minpunten van onze wagen aanpakken omdat we sneller moeten worden in de kwalificatie”, aldus Domenicali, die daar in de winter de nadruk op gaat leggen.