Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Lees ook: Door de lens van Peter: Een welgemeend ‘opzouten’ van Ayrton Senna

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Zoals altijd in Canada stond Peter van Egmond in 2011 ook weer in dezelfde bocht, daar waar hij eerder al eens zijn knieën aan gort liep. De kletsnatte race kende een chaotisch verloop en werd gewonnen door Jenson Button. Het had niet veel gescheeld of de Brit was samen met teamgenoot Lewis Hamilton uitgevallen na een touche.

“Hamilton lag onder vuur en ging bij aankomst in Canada diep door het stof. Ja, hij had zijn leven gebeterd na Monaco, Nee, hij zou geen cynische grappen meer maken. En ja, hij zou met dezelfde passie blijven racen, maar niet meer ten koste van zijn collega’s.”

“Hij hield zich deels aan zijn belofte. Want het beukwerk van de wilde Brit kostte hem ditmaal zijn eigen race. Teammaat Button zag het verbaasd aan en reed naar een monsterzege. Leermomentje?”

Lees ook: Door de lens van Peter: Levensgevaarlijke capriolen op Singaporese wolkenkrabber

Foto: Peter van Egmond