Met dank aan een kaasfabrikant doet Robert Doornbos dit weekend toch mee aan de Superleague Formula in Zolder. De ‘kaaskop’ komt uit voor Team Japan.

Doornbos kwam tijdens de openingsrace in Assen in actie voor Team Nederland. Het zou een eenmalig optreden zijn, maar ook in Zolder is de Rotterdammer weer van de partij. De deelname aan de Superleague Formula race in Zolder is ter promotie van de ERU Prestige actie tijdens de Bavaria City Racing op 21 augustus. 

Net als in Assen krijgen bij Bavaria City Racing fans de kans om het evenement te bekijken vanaf een skylounge op 50 meter hoogte. Doornbos zelf heeft al een stoel geclaimd. Maar hij is vooral blij dat hij dit weekend weer een racestoeltje heeft.

“Geweldig dat ERU Prestige het mogelijk maakt om in Zolder weer aan de start te verschijnen van de Superleague Formula”, aldus Doornbos. “In Assen ben ik uitgevallen nadat ik ronden lang aan de leiding heb gereden. Dit is de ultieme kans op eerherstel. Ik zet alles op alles om mijn geboortestad op 21 augustus te kunnen trakteren op een ererondje.”