Beide Mercedes-coureurs namen na de toch zeer geslaagde kwalificatie het woord ‘worstelen’ in de mond. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton reden zich vanochtend naar een plekje op de eerste rij op de grid maar leken toch enigszins verrast door het resultaat. 

“Het is een goed weekend tot nu toe”, constateerde Bottas tevreden. “Ik was wel flink aan het worstelen in Q3, het rondje was ok maar niet perfect. Het bleek gelukkig genoeg voor de pole. Lewis leek zich ook te verbeteren. Het was close.”

Lees ook: Max Verstappen mist vlag in Q3: ‘Zij verneukten mijn aanloop’

Ook Hamilton moest alle zeilen bijzetten om de eerste rij veilig te stellen. “Ik moet allereerst Valtteri feliciteren. Het is lastig dit weekend, ik worstel nog altijd met de auto. Ik ben blij met het resultaat want het gat was op een gegeven moment achttiende. Dit is mooi voor het team”, aldus de Brit. “Ik heb het laten liggen, dat zal ik morgen dan weer in moeten halen. En die Ferrari’s achter ons zijn ook gevaarlijk op het rechte stuk. Wij halen onze snelheid vooral uit de bochten.”

Die laatste conclusie trok Mercedes-baas Toto Wolff ook. “Dat is wel grappig na al die jaren waarin vermogen ons sterkste punt was. We doen het nu in de bochten”, aldus Wolff tegen Sky Sports. Onze auto ziet er uitstekend uit wat betreft downforce al blijft het natuurlijk een combinatie tussen drag and power. Valtteri was ongelooflijk vandaag maar ik moet ook een compliment maken aan Lewis, hij herstelde zich heel goed.”

Lees ook: Bottas klopt Hamilton met miniem verschil en pakt pole in China