Het begon zo mooi. Heikki Kovalainen bereikte in de thuisrace van Lotus de tweede kwalificatie. Vandaag was het echter huilen met de pet op. Binnen een mum van tijd stonden de twee Lotussen stuk in de garage.

Jarno Trulli moest zijn auto aan de kant zetten vanwege een olielek en Kovalainens versnellingsbak had er geen zin meer in. “Zo jammer!”, meende de Fin daarom ook na afloop. “Ik startte heel goed, maar verloor al snel de vierde versnelling waardoor ik uitviel.”

 

“De omstandigheden waren precies wat je als coureur wenst. We hadden van de situatie kunnen profiteren. Dit gebeurt nou eenmaal en we gaan in Duitsland weer hard aan de slag.”

Trulli viel na tien ronden uit. “Ik stond op het punt Timo Glock in te halen toen het team me vertelde de auto te stoppen. Dat hadden we natuurlijk niet voor ogen, maar de betrouwbaarheid is dit seizoen flink verbeterd. Op de Nürburgring slaan we absoluut terug omdat de omstandigheden daar hetzelfde kunnen zijn. Dan moeten we bewijzen dat we ons lesje dit weekend hebben geleerd.”