Bruno Senna stond vanochtend zijn auto af aan Valttteri Bottas. Daardoor had hij een drukke middag. De Braziliaan hoopt dat hij de juiste weg heeft ingeslagen. Of hij het zeker weet is een tweede.

De Williams-coureur reed in de tweede training 39 ronden. Uiteindelijk gaf hij drie tienden toe op Pastor Maldonado. “Het was een lastige sessie”, aldus Senna. “Omdat ik vanochtend niet reed, moest ik ’s middags veel werk doen. We hebben veel dingen uitgeprobeerd en ik denk dat we op de juiste weg zijn.”

“Hopelijk is de auto morgen nog een stuk beter. Dan kunnen we de technische details bestuderen om een snelle kwalificatie te rijden”, besluit de Braziliaan. Maldonado had een probleemloze dag.

“Het was een productieve dag en we hebben verschillende afstellingen uitgeprobeerd”, zegt de Venezolaan. “We hebben alle taken volbracht. Er zit nog meer snelheid in de auto. Daar gaan we morgen aan werken dus ik kijk er naar uit om te zien wat er mogelijk is.”

Bottas was ’s ochtends maar een tiende langzamer dan Maldonado. “We konden vandaag veel ronden rijden onder droge omstandigheden. Mooi om dat mee te hebben gepakt. Dit is een briljant circuit. Echt ouderwets en ontzettend snel. We hadden een productieve sessie waarin we alles deden wat we moesten doen.”