Het Dubai Autodrome zou in 2014 graag de gastheer zijn van een Formule 1-test. Omdat er geen Grand Prix op het circuit wordt gehouden, zou de organisatie graag een aantal testdagen voor het seizoen zien.

Directeur van Dubai Autodrome Richard Birch is zeer optimistisch over de kansen van het circuit. “We hebben goede faciliteiten en Dubai heeft de infrastructuur om hier een hele week de Formule 1 te kunnen ontvangen en te testen. Het lijkt me geweldig als ze hier ook komen.”

Racedirecteur van de FIA, Charlie Whiting, heeft het circuit dit jaar een bezoek gebracht en heeft het circuit in de hoogste klasse ingeschaald. Hierdoor mag het circuit dus de gastheer zijn van een Formule 1-Grand Prix en dus ook testdagen.

Nu de Formule 1-teams hebben besloten eind januari te testen, is het interessant voor een aantal circuits buiten Europa zich aan te bieden tot testcircuit. De gebruikelijke testcircuits in Spanje, Jerez en Barcelona, worden rond die tijd immers nog vaak geteisterd met slecht weer in tegenstelling tot circuits in het Midden-Oosten zoals bijvoorbeeld het Autodrome in Dubai.