McLarens eerste dubbele puntenfinish van dit seizoen, tijdens de Grand Prix van Hongarije voelde als een doelpunt voor de rust, zegt managing director Jonathan Neale. 

Een zesde plaats voor Fernando Alonso en een tiende plaats voor Stoffel Vandoorne levert het Britse team negen extra punten op, zo vlak voor de zomerstop. Het is McLarens beste resultaat sinds de Grand Prix van Amerika vorig jaar.

Het team beleeft tot nu toe een seizoen vol pech, door de vele problemen met de Honda-motor. Maar er is progressie geboekt in de afgelopen races, wat leidde tot de eerste dubbele toptienfinish van McLaren.

Jonathan Neale en ceo Zak Brown zijn blij met de dubbele punten van McLaren

“Ik ben ontzettend blij met de coureurs, de engineers en iedereen in de fabriek”, zegt Neale tegen Autosport. “Om zo vlak voor de zomerstop punten binnen te halen, is hartstikke waardevol voor het team en geeft ons zelfvertrouwen een flinke boost.”

“We hadden een omvangrijk pakket met upgrades klaar staan voor Hongarije, wat allemaal goed uitpakte. De problemen met de betrouwbaarheid van de motor lijken voorlopig onder controle. Het was een moeilijke eerste helft van het seizoen en iedereen is toe aan vakantie. Om hieraan te beginnen vanaf de negende plaats is toch iets fijner dan de laatste plaats.”

Maar progressie blijft het hoofdthema bij het team. “We willen vooraan meerijden, maar dat kan niet altijd. We moeten er hard voor werken en het kost ons veel energie, maar het geluk gaat onze kant opkomen. En als het komt, zal het alleen maar beter smaken!”