*

Ecclestone: ‘Avondrace in Bakoe zou super zijn’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 juni 2016 09:41

Ecclestone: ‘Avondrace in Bakoe zou super zijn’
Sutton Images

Bernie Ecclestone is vol lof over het Baku City Circuit en de organisatie in Bakoe. Eén ding zou echter nog beter zijn: als het een avondrace was.

www.sutton-images.com Bernie Ecclestone (GBR) CEO Formula One Group (FOM) at Formula One World Championship, Rd8, European Grand Prix, Race, Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan, Sunday 19 June 2016.

Ecclestone is zeer te spreken over de race in Bakoe.

Gevraagd door Motorsport.com of er voor volgend jaar iets moet veranderen aan het circuit en de race in Bakoe, antwoordt Ecclestone van niet: “We moeten er natuurlijk nog uitgebreid naar kijken, maar ik denk van niet.”

“Wat ik wel graag zou zien”, oppert hij echter: “Is een latere starttijd, om zeven uur lokale tijd. De organisatie kijkt daar nu naar”, zegt Ecclestone over de race-organisatoren, die er inderdaad over denken er een avondrace van te maken.

Arif Rahimov, de promoter van de race, vertelde eerder aan het Russische Championat dat ‘een nachtrace extra kosten en complicaties betekent’. “Te veel voor het eerste jaar, maar misschien komt het er later van.”

Wat de organisatie en het circuit betreft, is Ecclestone trouwens heel tevreden. “Als iedereen er zoveel moeite in zou steken als de mensen in Bakoe, zou dat super zijn. Ze hebben geweldig werk verricht en het circuit was ook top.”