Bernie Ecclestone heeft er aan getwijfeld of het Buddh International Circuit in India wel op tijd af zou komen, zo vertelt hij aan de Engelse krant The Guardian.

Ecclestone hield ten overstaan van de media altijd de schijn op dat hij er alle vertrouwen in had dat het circuit nabij New Delhi tijdig af zou zijn, maar laat nu dus blijken dat hij er zelfs twee weken geleden nog aan twijfelde of dit wel het geval zou zijn.

“Twee weken geleden was ik nog pessimistisch”, zo erkent Ecclestone tegenover The Guardian. “Ik had foto’s ontvangen van hoe het er toen uitzag en dacht dat ze de boel nooit op tijd op orde zouden krijgen. Het zag er niet best uit.”

“Maar wat ze sindsdien hebben gedaan, is geweldig”, zo benadrukt Ecclestone, die er nu dus alle vertrouwen in heeft. “De laatste foto’s zien er echt geweldig uit. De mensen in India zijn er bovendien op gebrand er een succes van te maken en het is duidelijk dat ze veel om de Formule 1 geven.”

Ecclestone besluit daarna door de verwachting uit te spreken dat de laatste drie races van het jaar geweldig worden: “De coureurs hoeven zich niet meer druk te maken om het kampioenschap, dus ze kunnen gewoon vrijuit racen en gaan allemaal dus voor de overwinning. De Grands Prix die nog volgen, gaan daardoor heel spannend worden.”