Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1, sluit niet uit dat het plan om dubbele punten uit te delen voor de finalerace van 2014 alsnog wordt geblokkeerd.

Het inmiddels door de autosportfederatie FIA goedgekeurde voorstel om dubbele punten uit te delen tijdens de finalerace van 2014 – de Grand Prix van Abu Dhabi – is met veel kritiek ontvangen door zowel fans als mensen van binnen de Formule 1, maar volgens Ecclestone is het nog helemaal niet zeker dat het plan daadwerkelijk wordt ingevoerd.

In gesprek met de Britse krant The Telegraph meldt Eccestone namelijk dat ‘er in januari weer vergaderd wordt door de F1 Strategy Group’, het orgaan dat dit soort beslissingen dient te nemen. “En het is goed mogelijk dat het plan dan wordt geschrapt”, stelt Ecclestone daarbij.

Voor Ecclestone zelf was het plan sowieso al een compromis, want hij wilde eigenlijk zelfs dubbele punten uitkeren tijdens de laatste drie Grands Prix van het jaar. “Dat heeft nog steeds mijn voorkeur”, verklaart de Brit, die aangeeft dat hij het huidige plan daarom ook eigenlijk niks vindt: “Voor mij is het alles of niets: of de laatste drie races zijn allemaal dubbele punten waard, of alles blijft bij het oude.”

Dat Ecclestone de drie laatste Grands Prix qua punten zo belangrijk wil(de) maken, komt omdat hij denkt dat ‘het kampioenschap daardoor tot en met het laatst mogelijke moment spannend blijft voor de fans, de pers en de mensen van de TV’.