*

Ecclestone en Bahrein dicht bij nieuw contract

Ryan Baij

Ryan Baij

22 april 2013 11:41

Ecclestone en Bahrein dicht bij nieuw contract
Racepictures

Bernie Ecclestone wil graag nog vaker naar Bahrein terugkomen. Het huidige contract met het circuit loopt nog tot 2016, maar de Formule 1-baas ziet verlenging tot 2021 wel zitten.

“Ik zie geen enkel probleem”, vertelt Ecclestone. “Ze doen het prima en we zijn zeer tevreden met Bahrein op de kalender. Ik zie geen enkel probleem om het circuit voor nog vijf jaar vast te leggen.”

Zayed Alzayani, directeur van het Bahrain International Circuit, wil graag praten over een contractverlenging. Hij denkt zelfs dat de overeenkomst al voor het einde van dit kalenderjaar getekend kan zijn. “We waren de eerste Formule 1-race in het Midden-Oosten. We zijn dus ook de thuishaven van de auto- en motorsport in de regio.”

Bahrein heeft een aantal plannen klaarliggen om het Ecclestone nog meer naar zin te maken. Zo wil de race na 2006 en 2010 opnieuw de opener van het seizoen zijn. De race viert dan immers zijn tiende verjaardag en wil groots uitpakken. Als het allemaal haalbaar is, wil Alzayani van Bahrein een nachtrace maken. Tot slot zou de directeur een testsessie op het circuit een mooie bijkomstigheid vinden.  

Lees meer over

Bahrein Ecclestone