Bernie Ecclestone verwacht niet dat er nog meer Formule 1-teams kopje onder zullen gaan. De Engelsman zegt namelijk een deal met de teams gesloten te hebben die ze ‘rijker dan God’ zal maken.

In interview met het Amerikaanse Autoweek, niet te verwarren met het Nederlandse AutoWeek, geeft Ecclestone te verstaan dat de onderhandelingen over het nieuwe Concorde Verdrag voorspoedig verlopen, met als gevolg dat de toekomst van alle elf nog resterende teams gegarandeerd is zodra deze tekenen.

“Ik heb de teams afgelopen donderdag op de hoogte gebracht van hoe het er voor staat”, zegt Ecclestone. “Alle elf de teams maken deel uit van het nieuwe verdrag en ze zijn daardoor allemaal veilig.”

Ecclestone erkent dat hij eigenlijk had verwacht dat Marussia het niet zou gaan redden. “Ik dacht dat die renstal zou omvallen, maar dat is niet gebeurd en er ligt nu dus ook voor Marussia een deal klaar die ze in de sport zal houden.”

De deal in kwestie is overigens nog niet getekend, maar Marussia’s sporting director beaamt dat er gesprekken gaande zijn en hij verwacht dat er op korte termijn een overeenkomst gesloten kan worden.

Wat de financiële afspraken betreft die hij met alle afzonderlijke teams heeft gemaakt, wil Ecclestone verder niets loslaten, behalve dat er in zijn ogen geen formaties zijn die er bekaaid van af komen. “Ze hebben nu allemaal meer geld dan God”, stelt hij met gevoel voor drama.

Wat Autoweek nog wel weet te berichten, is dat de teams voortaan 63% van de totale winst van de Formule 1-groep zullen opstrijken. Deze 63% wordt vervolgens verdeeld volgens een onbekende formule, waarbij teams op basis van hun historische waarde voor de sport en hun behaalde resultaten beloond zullen worden.