Bernie Ecclestone wil in de toekomst een stuk meer Grands Prix in de Verenigde Staten organiseren. “Het continent is ongeveer even groot als Europa, dus moeten er ook evenveel races komen.”

De balans is voor 2013 nogal scheef, met een Grand Prix van Canada en de race in Austin in Noord-Amerika en zeven races in Europa. “De Formule 1 is een wereldkampioenschap en dan heb je de Verenigde Staten ook nodig”, zegt Ecclestone tegen het Duitse persbureau DPA.

De uitspraken van Ecclestone zullen ongetwijfeld in goede aarde vallen bij het merendeel van de paddock, dat de Verenigde Staten als een van de belangrijkste afzetmarkten voor zijn auto’s of producten ziet.

De beheerder van F1’s commerciële rechten zit sowieso niet stil. De stratenrace in New Jersey kan in 2013 niet verreden worden, maar Ecclestone toonde genade en gaf de organisatie een jaar uitstel.

Meerdere Amerikaanse Grands Prix is niet nieuw in de F1. Zo waren er in 1982 zelfs drie Grands Prix in de VS, te noemen  Long Beach, Las Vegas en Detroit.