Volgens oud-Formule 1-topman Bernie Ecclestone heeft het vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault alles te maken met Max Verstappen. Ecclestone denkt zelfs dat geen van de huidige topcoureurs Verstappen in het team zou willen hebben.

Ecclestone is sinds begin 2017 van het Formule 1-toneel verdwenen nadat Liberty Media het stokje overnam, maar de 87-jarige zakenman volgt de sport nog altijd op de voet. Hij was – net als teambaas Christian Horner – verrast door het vertrek van Ricciardo naar Renault en denkt dat Verstappens positie in het team daar de aanleiding voor was.

Bernie Ecclestone eerder dit jaar tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Ecclestone gaat zelfs nog een stap verder. Hij denkt namelijk dat er meer coureurs zijn die de Nederlander niet naast zich willen hebben, zoals Hamilton en Vettel. “Ik denk dat geen van de huidige wereldkampioenen hem in het team wil hebben”, aldus Ecclestone in de Beyond Victory-podcast.

De Nederlander zou de toppers namelijk wel eens het vuur aan de schenen kunnen leggen, denkt Ecclestone. “Ik denk dat hij nog meer moeite zou hebben om een stoeltje te vinden dan Fernando (Alonso, red.). Ferrari zou Verstappen niet met open armen ontvangen, denk ik, en Mercedes ook niet. Laat ik het zo zeggen. Jij zou niet blij zijn als je in het team zat als eerste man en ineens zegt er iemand: Verstappen krijgt de tweede auto. Sebastian zou hem niet willen, dat weet ik zeker, en Lewis ook niet.”

Bij de topteams zullen de eerste coureurs voorlopig sowieso op hun plek blijven. Verstappen heeft zijn lot tot en met 2020 verbonden aan Red Bull Racing. Hamilton en Vettel hebben bij respectievelijk Mercedes en Ferrari ook een contract tot eind 2020.