In een interview met het Amerikaanse dagblad Wall Street Journal heeft Bernie Ecclestone bevestigd dat er geen tweede Amerikaanse Grand Prix komt in 2014. De beoogde stratenrace door New Jersey, met de skyline van New York als achtergrond, staat nu voor 2015 op het programma.

Daarmee komt nu definitief een einde aan het vraagstuk over het wel of niet verrijden van de Grand Prix in New Jersey in 2014. De race zou eigenlijk vorig jaar al verreden moeten worden, maar ook toen kreeg de organisatie de zaken niet voor elkaar. De commerciële man van de Formule 1-sport verklaart niet tevreden te zijn over de gang van zaken rond het hoofdpijndossier. “We zijn er niet gerust op dat ze alles op tijd klaar kunnen hebben”, aldus Ecclestone. “Daar zijn heel veel redenen voor. Ons doel is nu 2015.” 

Eerder deze week bevestigde Ecclestone al dat er geen Grands Prix in India en Mexico worden gereden dit jaar, maar de toekomst van New Jersey liet de Brit nog even in het midden. Ondanks sterke geruchten dat de Grand Prix wegens geldgebrek zou moeten worden uitgesteld, hield Ecclestone de deur lang open.

“Ze hebben een contract. Als ze zich daar aan houden, hebben we ze er graag bij. Als ze me volgende week kunnen laten zien dat ze aan alle voorwaarden hebben voldaan, is er niets aan de hand. Ze moeten het geld overmaken en zich aan de gemaakte afspraken houden”, hield de 83-jarige vol. Voor 2014 is het inmiddels is het te laat, maar in 2015 mag de organisatie het gewoon weer opnieuw proberen. 

Later vandaag maakt de FIA de officiële kalender voor 2014 bekend. Oostenrijk keert daarop terug en voor het eerst is Rusland van de partij. Dit is de meest recente voorlopige versie die de autosportbond heeft verspreid:

16 maart Australië
30 maart Maleisië
6 april Bahrein
20 april China
11 mei Spanje
25 mei Monaco
8 juni Canada
22 juni Oostenrijk
6 juli Engeland
20 juli Duitsland (Hockenheim)
27 juli Hongarije
24 augustus België
7 september Italië
21 september Singapore
5 oktober Japan
12 oktober Rusland*
26 oktober Amerika (Austin)
2 november Brazilië
16 november Abu Dhabi

* onder voorbehoud