*

Ecclestone: ‘New Jersey kan nog doorgaan’

Adam Cooper

Adam Cooper

27 augustus 2013 14:13

Ecclestone: ‘New Jersey kan nog doorgaan’
Formule1

Volgens Bernie Ecclestone is het nog geen uitgemaakte zaak dat de Formule 1-race in New Jersey ook in 2014 niet zal doorgaan. Eerder deze week verschenen berichten dat het evenement door geldgebrek geschrapt zou worden.

De kalender voor 2014 is nog een groot raadsel. Aangekondigde races in New Jersey en Rusland staan op losse schroeven, terwijl opeens de Grand Prix van Oostenrijk terugkeerde (al wordt die waarschijnlijk niet zoals aangekondigd op 6 juli gehouden) en nu ook Mexico een reëele kandidaat lijkt te zijn. Op 27 september komt de World Motor Sport Council van de FIA bijeen en naar verwachting moet voor die tijd een voorlopige kalender worden opgesteld. Volgens Ecclestone is dat dan ook het moment dat New Jersey zijn zaakjes op orde dient te hebben. 

“Ze hebben een contract”, benadrukt hij. “Als ze zich daar aan houden, hebben we ze er graag bij. Als ze me volgende week kunnen laten zien dat ze aan alle voorwaarden hebben voldaan, is er niets aan de hand. Ze moeten het circuit af krijgen, ze moeten het geld overmaken en zich aan de gemaakte afspraken houden.” 

Gevraagd of hij nog wel wil dat de race doorgaat, antwoordt Ecclestone. “Natuurlijk. We hebben er lang genoeg over gedaan en op gewacht. We hebben genoeg compromissen gesloten. We zijn ze financieel tegemoet gekomen en hebben de deur open gelaten. Dat geeft wel aan dat we serieus zijn.” 

Ecclestone liet zich opmerkelijk uit over organisator Leo Hindery Jr. “Hij leek me ouder dan 21 toen hij het contract tekende en hij wist waar hij zijn handtekening onder zette. Hij schijnt een goede ondernemer te zijn. En toen we de deal sloten had hij geen twijfels over de haalbaarheid van de financiering.” 

Mocht het allemaal nog rond komen, zal de race in het najaar worden gehouden. Volgens Ecclestone was het ook niet de bedoeling om de race te combineren met de Grand Prix van Canada in het nabijgelegen Montreal. “Over de exacte datum maken we ons pas druk als het zo ver is. Maar het zou nooit juni worden. Vroeger reden we ook in oktober op Watkins Glen.”