*

Ecclestone: ‘Schumacher had niet moeten terugkeren’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 december 2012 15:28

Ecclestone: ‘Schumacher had niet moeten terugkeren’
Racepictures

“Achteraf gezien had hij er niet aan moeten beginnen.” Dat is wat Bernie Ecclestone tegen ESPNF1 zegt over de comeback van Michael Schumacher, die de successen uit zijn eerste carrière niet wist te evenaren bij zijn terugkeer.

Helemaal eerlijk is het natuurlijk niet om Schumachers eerste periode in de sport – waarin hij tussen 1991 en 2006 zeven wereldtitels verzamelde voor Ferrari en Benetton – te vergelijken met zijn net tot een einde gekomen driejarige termijn bij Mercedes, en dat weet Ecclestone ook wel.

“Het was misschien wel heel anders gelopen als hij weer bij Ferrari was ingestapt of bij Red Bull aan de slag was gegaan”, erkent Ecclestone namelijk, waarbij hij aangeeft dat het voor hem duidelijk is dat Schumacher bij Mercedes geen auto tot zijn beschikking had om grootse successen mee te boeken: “Ik denk dat Michael toen hij bij Mercedes tekende de verwachting had dat het team een stuk beter zou presteren dan uiteindelijk het geval was.”

Dat Schumacher zijn helm nu na drie jaar wederom aan de wilgen hangt, is volgens Ecclestone echter niet meer dan logisch.

Sterker nog, de Engelsman denkt zelfs niet dat Lewis Hamiltons beslissing om McLaren voor Mercedes te verruilen – waardoor de Duitse formatie geen plek meer had voor Schumacher – er van invloed op is geweest. “Ik denk dat Michael sowieso weer wilde stoppen.”