De Amerikanen moeten waarschijnlijk nog een jaar langer wachten op de terugkeer van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Bernie Ecclestone heeft schoon genoeg van de perikelen rond het circuit in Austin, waar de race volgend jaar zou moeten worden verreden.

Ecclestone sloot aanvankelijk een overeenkomst met Tavo Hellmund voor de organisatie van het evenement. Zijn promotiebedrijf Full Throttle Productions kwam de afspraken echter niet na, waarop Ecclestone overging tot ontbinding van het contract.

“Alles was in kannen en kruiken”, zegt Ecclestone tegen Press Association. “Maar ze bleven in gebreke met het vastleggen van data en het aantonen van kredietverstrekkingen.”

Ook de ontwikkelaars van het Circuit of the Americas kwamen niet overeen met Full Throttle en meldden zich bij Ecclestone om het contract over te nemen. “Ik zei dat ze dat met Tavo Hellmund moesten afstemmen en dat zouden ze doen”, vertelt Ecclestone. “Dat contract is nu echter ontbonden, dus dat is niet meer aan de orde.”

Volgens Ecclestone kan Hellmund dat besluit begrijpen. “Hij heeft er vrede mee”, zegt hij. “De andere partij heeft echter geen contract. Het enige wat we van ze vragen is dat ze een bankgarantie verstrekken.”

Ecclestone heeft het Circuit of the Americas drie weken de tijd om de zaak rond te krijgen. Op 7 december komt de World Motor Sport Council bijeen in New Delhi en als de situatie dan niet is opgelast zal de Amerikaanse Grand Prix van de kalender voor 2012 worden gehaald. Voor 2013 staat een race in New Jersey op de agenda.