FIA-president Jean Todt zal zich in de toekomst harder opstellen om in het belang van de Formule 1 mogelijk impopulaire reglementswijzigingen erdoor te krijgen. Dat denkt Bernie Ecclestone.

Ecclestone, die vindt dat de sport drastisch op de schop moet, maar heeft geconstateerd dat de topteams daarbij dwarsliggen omdat ze denken dat dit hun positie kan bedreigen, beklaagde zich eerder deze week nog over de vaak softe houding van Todt.

Volgens Ecclestone is Todt iemand die iedereen te vriend wil houden en kunnen er zo geen spijkers met koppen worden geslagen wat betreft de in zijn ogen broodnodige reglementswijzigingen. In gesprek met The Telegraph, stelt Ecclestone nu echter dat hij een voorzichtige kentering bemerkt bij Todt.

“Ik denk dat Jean zich langzaam maar zeker begint te realiseren dat we niet bang moeten zijn om mensen op hun tenen te trappen. We moeten doorpakken door simpelweg beslissingen te nemen en als er mensen zijn die daar moeite mee hebben, moeten we gewoon de schouders ophalen.”

Wat Ecclestone voor de goede orde verder nog maar benadrukt, is dat zijn goede vriend Max Mosley niet terug zal keren in de Formule 1. Ecclestone mopperde samen met Mosley over de staat van de Formule 1 en gang van zaken bij de FIA in een dubbelinterview, maar een comeback van de voormalig FIA-president – en voorganger van Todt – is volgens Ecclestone uitgesloten.