Bernie Ecclestone wil aan de ene kant graag minder teams op de grid, maar dan wel dat de overgebleven (grotere) teams meer auto’s inzetten. Aan de andere kant spant de Brit zich nu paradoxaal genoeg wel in om de rel bij Caterham op te lossen.

“Ik denk dat het beter is als Caterham verdwijnt”, sprak Ecclestone donderdag in gesprek met The Sun, er fijntjes aan toevoegend dat hij ‘niet zit te wachten op teams die moeten bedelen voor hun bestaan’.

De commerciële uitbater van de Formule 1 maakte verder duidelijk dat hij niet weet wie Caterham nou eigenlijk bezit en hem dit ook niet kan schelen, maar verklaarde later diezelfde dag doodleuk tegenover de BBC dat hij ‘op elke mogelijke manier probeert te helpen’ om de huidige situatie op te lossen.

Caterham kan zoals het er nu voor staat mogelijk niet meedoen in Austin en er vindt daarnaast veel juridisch getouwtrek plaats tussen oprichter Tony Fernandes en Engavest, de groep investeerders uit Zwitserland en het Midden-Oosten die het team afgelopen juni van Fernandes kocht, al staat de verkoop nu dus ineens op losse schroeven.

“De situatie is complex”, geeft Ecclestone toe. “Ik weet alleen wat me verteld is, maar weet niet zeker wat daar allemaal waar van is. We proberen echter te helpen, want dat doen we met elk team dat in de problemen komt”, aldus Ecclestone, die daarop – wellicht enigszins opvallend – afsloot met de mededeling dat hij ‘geen teams wil verliezen’.