Bernie Ecclestone wil dolgraag een Grand Prix in de straten van Londen. Hij wil zelfs, geheel tegen zijn principes in, een grote bijdrage leveren zodat de race doorgang vindt. “Alleen heeft de overheid er denk ik geen zin in om het overige deel te subsidiëren.”

De president van Formula One Management, de beheerder van F1’s commerciële rechten, kan daar eigenlijk met zijn pet niet bij. “Ik schets het slechtste scenario als ik zeg dat de race de overheid per jaar zo’n 39 miljoen euro kost”, zegt Ecclestone op radiozender City A.M. “Dan heb je het over tien jaar over een bedrag dat tegen de vierhonderd miljoen euro aanzit. Hoeveel procent is dat van de twaalf miljoen euro die de Olympische Spelen hebben gekost? Nu komt je stad tien jaar lang goed in beeld.”

Toch lijkt de straatrace er niet te komen. “De overheid wil denk ik niet het benodigde bedrag subsidiëren”, stelt Ecclestone, die naar eigen zeggen geen keiharde onderhandelingspositie innam. “Wij willen een grote bijdrage leveren de Grand Prix. Dat houdt in dat we zorgen dat er geen problemen met vergunningen komen en dat we de overheid en gemeente helpen met de kosten.”

Ecclestone is onder de indruk van hoe Londen de Olympische Spelen heeft georganiseerd. “Ik was voor de eerste keer in mijn leven trots op Engeland. Het bewees dat Engelsen de klus kunnen klaren als het moet. De bevolking stond achter het evenement. Ik vind alleen wel dat de Formule 1 hetzelfde kan bereiken voor veel minder geld.”