Bernie Ecclestone houdt de FIA ervoor verantwoordelijk wanneer de kaartverkopen teruglopen als in 2014 het nieuwe motorreglement wordt ingevoerd. Dat zegt hij in de Britse krant The Independent.

Ecclestone was uitgesproken tegen het oorspronkelijke plan van de FIA om vanaf 2013 met viercilinder turbomotoren te gaan rijden. Ook het afgelopen maand gesloten compromis om per 2014 over te stappen op V6 turbomotoren zint hem niet echt.

Door de terugkeer van turbo’s en het verlagen van de toerenlimiet van 18.000 naar 15.000 toeren per minuut is Ecclestone bang dat de sport zijn karakteristieke geluid gaat verliezen. “Het klinkt niet als de Formule 1”, zegt hij in The Independent.

“De raceorganisatoren zijn bang dat de nieuwe motoren niet datgeen kunnen bieden waarvoor de bezoekers naar Grands Prix komen, namelijk de glamour en het geluid”, stelt Ecclestone. “En als zij geen kaarten kunnen verkopen, kunnen ze ons ook niet betalen.”

“Zij hebben een contract met mij”, vervolgt Ecclestone. “Maar als ze dat niet kunnen naleven vanwege tegenvallende verkoopcijfers, zal ik ze daar waarschijnlijk niet aan houden. Misschien moeten we dan de FIA aanklagen.”