Bernie Ecclestone noemt de kans dat Michelin de huidige bandenleverancier Pirelli vanaf volgend jaar vervangt gering. Het Franse merk maakte onlangs kenbaar wel interesse te hebben in een terugkeer in de Formule 1.

Terwijl Ecclestone een voorkeur heeft voor Pirelli, is FIA-president Jean Todt meer op de hand van Michelin. Om in dit stadium nog van bandenleverancier te wisselen zou echter een controversiële beslissing zijn en met de verkiezingen voor het voorzitterschap van de autosportbond op komst, lijkt het onwaarschijnlijk dat Todt die zal nemen.

“FOM en Pirelli hebben een overeenkomst”, zegt Ecclestone. Dat er nog geen contract is tussen de FIA en Pirelli doet volgens hem niet ter zake. “Dat is helemaal niet nodig. Zij hebben niets van doen met de commerciële kant. De FIA moet toezien dat alle regels zijn nageleefd.”

Volgens Ecclestone heeft Todt ook niet de macht om een bandenleverancier te kiezen. “Hij is de president van de FIA”, aldus Ecclestone. “Als het op stemmen aankomt in de World Motor Sport Council, heeft hij één stem. Maar het is geen kwestie voor de FIA, dus het maakt weinig uit.”

Ecclestone ontkent verder dat sommige teams met Michelin in zee willen gaan. “Alle teams waarmee ik gesproken heb, zijn zeer tevreden met Pirelli”, beweert hij. “De problemen die er waren, zijn op een goede manier opgelost.”