*

Ecclestone weet niks van plan GP Oostenrijk

Daan de Geus

Daan de Geus

12 december 2012 13:58

Ecclestone weet niks van plan GP Oostenrijk
Racepictures

Red Bull zou graag zien dat het Formule 1-circus volgend jaar naar de Red Bull Ring in Oostenrijk komt, maar Bernie Ecclestone heeft nog niets van dit plan vernomen en zit alleen met Turkije om de onderhandelingstafel.

Door het wegvallen van de voorgestelde Grand Prix in New Jersey is er een plekje vrij op de racekalender voor 2013 en de verwachting is dat als dit plekje ingevuld wordt door een andere race, dit een Europese Grand Prix zal zijn.

Ecclestone zelf heeft al aangegeven in onderhandeling te zijn met een delegatie uit Turkije om te kijken of een terugkeer naar het Istanbul Park Circuit een optie is, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft onlangs ook de Red Bull Ring voorgedragen als mogelijke locatie en hier met de FIA over gesproken.

In een reactie tegenover het Oostenrijkse Kleine Zeitung geeft Ecclestone, als de commerciële uitbater van de sport degene die de kalender opstelt en dus de belangrijkste persoon in dit soort kwesties, echter aan dat hij nog niets heeft vernomen vanuit Oostenrijk.

“Ik heb het er met niemand over gehad”, zegt Ecclestone, die benadrukt dat hij de lege ruimte op de kalender ook niet per se hoeft op te vullen: “Ik denk weliswaar na over een terugkeer naar Turkije, maar op het moment verwacht ik eigenlijk dat we het volgend jaar bij negentien races houden. Ook dat aantal is namelijk prima voor de Formule 1.”

Ondanks dat hij die mening is toegedaan, is Ecclestone dus nog wel in onderhandeling met de organisatoren van de race in Turkije, waarbij geld zoals wel vaker het belangrijkste discussiepunt is. 

Mocht de Red Bull Ring nog serieus werk willen maken van het plan om een Grand Prix te organiseren, dan moet het haast maken, want Ecclestone heeft verder aangegeven dat hij verwacht ‘begin volgende week’ met een beslissing te kunnen komen.