Voor Bernie Ecclestone is één Grand Prix in Amerika niet genoeg. Austin staat voor 2012 op de kalender, maar Eccelstone wil er nog een tweede Amerikaanse race bij.

Hoewel Ecclestone gelukkig is met de deal om in de Texaanse stad Austin te racen, droomt hij er ook nog altijd van om met zijn Formule 1-circus New York aan te doen.

Geruime tijd was Ecclestone in onderhandeling om in New Jersey een race te houden, waarbij de skyline van New York als achtergrond zou dienen. Nadat Ecclestone rond was met Texas leken die plannen op ijs gezet, maar niets blijkt minder waar nu Ecclestone heeft aangegeven dat hij nog altijd onderzoekt of New Jersey ook niet op de kalender kan.

Ecclestone laat aan ESPN weten dat hij zijn vaste circuitbouwer, Herman Tilke, op het project heeft gezet: "Tilke is nu in New Jersey en kijkt naar de mogelijkheden", zegt Ecclestone.

Voor Tilke en Ecclestone wordt het vooral belangrijk om een geschikte locatie te vinden om het circuit aan te leggen. De baan moet namelijk niet alleen een mooi uitzicht op New York bieden, maar ook goed bereikbaar zijn. Daar komt nog bij dat het niet in elke stad mogelijk is om een stratencircuit aan te leggen en er door ruimtegebrek en regeldruk van de Amerikaanse overheden ook niet zomaar overal een geheel nieuw circuit uit de grond kan worden gestampt.

Volgens ESPN speelt op de achtergrond ook nog mee dat Ecclestone graag een tweede Amerikaanse Grand Prix als alternatief achter de hand wil hebben voor het geval de race in Texas onverhoopt niet doorgaat.

Het Formule 1-opperhoofd heeft onlangs namelijk aangegeven dat hij eraan twijfelt of de baan in Austin wel op tijd af komt. "Dat is het enige waar ik bezorgd om ben", zegt Ecclestone. "De overheid steunt het project en de benodigde grond is gekocht, maar ik weet niet zeker of ze wel snel genoeg kunnen bouwen."