Bernie Ecclestone spant zich in om de Formule 1-race op de Nürburgring te redden, nu het voortbestaan van de wedstrijd door financiële perikelen verder op de toch is komen te staan.

 

Vanwege eerdere geldproblemen rouleert de Nürburgring al om het jaar met Hockenheim als thuishaven van de Duitse Grand Prix. Nu blijkt dat verdere financiële beslommeringen – zoals het terugdraaien van de overheidssubsidie op de race van 13,5 naar 10 miljoen euro – de race op het circuit in de Eifel wel eens de kop kunnen kosten, is Ecclestone in actie gekomen.

 

De commerciële uitbater van de sport heeft de organisatoren van de race op de Nürburgring namelijk een verbeterd financieel voorstel gedaan om deze te kunnen, zo berichten de Duitse media. Daarnaast wordt er onderhandeld tussen de organisatoren, Ecclestone en de plaatselijke overheid.

 

Ook het circuit zelf gaat behoorlijk bezuinigen, zo wordt verder gemeld. Om te beginnen wordt het aantal werknemers van de aan het circuit gelegen attracties – zoals onder meer een achtbaan – met zo’n zestig man teruggebracht, hetgeen al aardig wat moet opleveren.