Jacky Eeckelaert is weg bij HRT. De Belg was de hoofdverantwoordelijke voor de ontwikkeling van de nieuwe bolide van het team, maar zijn aflopende contract is niet verlengd.

 

Eeckelaert (links op de foto) was als sporting director & technical coordinator degene die – net het eerdere vertrek van technisch directeur Geoff Willis afgelopen zomer – aan het hoofd stond van de ontwikkeling van de F112 die het team komend seizoen gaat inzetten. De overeenkomst tussen Eeckelaert en HRT liep eind januari echter af, en de deal is niet verlengd door het team en de techneut.

 

Het vertrek van Eeckelaert, die eerder voor Peugeot Sport, Prost, Sauber en Honda werkte, is volgens een woordvoerder van de renstal ingecalculeerd: “Deze beslissing is een tijd geleden al genomen en maakt deel uit van de herstructurering die het team momenteel ondergaat”, aldus de HRT-woordvoerder tegenover Autosport.

 

Eeckelaerts functie als hoofdverantwoordelijke voor de 2012-bolide wordt overgenomen door hoofdontwerper Jean-Claude Martens, zo bericht Autosport. Martens is toevalligerwijs ook uit België afkomstig en heeft in het verleden voor March, het originele Lotus en Toyota gewerkt.