Pierre Gasly sloot de tweede vrijdagtraining op de Hungaroring bovenaan de tijdenlijst af, maar daar zijn volgens de Fransman ‘niet te veel conclusies aan verbinden’.  De Red Bull-rijder verwacht een felle strijd vooraan.

Het is hoe dan ook een opstekertje voor de zo geplaagde Fransman, de snelste tijd die hij in VT2 reed, maar belangrijker dan dat is dat zijn Red Bull RB15 ook goed aanvoelde. “Voor een vrijdag hebben we niet veel gereden, maar het ging vrij goed in de eerste training en we waren happy met de auto”, vertelt hij Formula1.com.

“Voor de tweede training geldt hetzelfde wat betreft hoe het ging toen het nog droog was. Daarna hebben we ook nog wat in de regen gereden en dat voelde ook goed aan.”

Lees ook: Gasly: ‘Ik richt me op het positieve, het potentieel en de progressie’

Gasly, vierde in de eerste training alvorens de tweede aan te voeren, erkent echter dat ‘we niet te veel conclusies aan vandaag kunnen verbinden’. Dat komt natuurlijk ook door de baanomstandigheden, met bijvoorbeeld Gasly zelf die in VT1 een snellere tijd liet noteren dan in VT2, waarin het veel natter was. “Alles lijkt echter goed te gaan.”

“Tot op heden heb ik er ook wel vertrouwen in”, zegt hij nu, al weet hij niet zeker waar Red Bull staat ten opzichte van de andere topteams. “Mercedes is zoals verwacht sterk, maar Ferrari vind ik lastig inschatten… We weten echter dat het een spannend gevecht wordt met Ferrari.”

Lees ook: VT2: Red Bulls bovenaan in verregende sessie, flinke crash Albon