Red Bulls Pierre Gasly houdt zich voor het weekend op de Hungaroring vast aan het positieve uit Hockenheim, voor een botsing aldaar het einde van zijn race betekende.

“Ik kijk vooral naar het potentieel, en de performance eerder in het weekend”, licht Gasly dat toe. “In Silverstone hadden we al een stap vooruit gezet en de kwalificatie was daarna ook sterk in Duitsland, want ik zat minder dan een tiende van de eerste rij. Dat is allemaal heel positief, die progressie”, meent de Fransman. “Dat momentum uit Hockenheim moeten we dit weekend dan ook meenemen.”

Terugblikken op de botsing met Toro Rosso’s Alexander Albon die hem in Duitsland een goede puntenfinish kostte, wil Gasly verder niet echt. “”Al denk ik wel”, zo zegt hij nog wel, “dat mijn onboard er niet zo goed voor me uitziet, maar je van buitenaf wel ziet dat Alex toch een vrij heftige actie naar buiten maakte.”

“Het was hoe dan ook onnodig”, resumeert Gasly. “En frustrerend, want Sebastian Vettel reed één auto voor me en kwam uiteindelijk op het podium terecht”, zo betreurt hij de gemiste kans te midden van een jaar van gemiste kansen.

Lees ook: Geeft Marko Gasly een deadline? ‘Beter presteren tot de zomerstop’

Moeilijk naast Max
Waar Gasly na elf races namelijk op de zesde plek en 55 punten in het WK staat, zonder in de buurt van het podium te zijn gekomen, heeft teamgenoot Max Verstappen al twee races gewonnen en bezet de Nederlander met 162 punten de derde plaats in de tussenstand.

Gevraagd of het extra moeilijk voor hem is, wennen aan de hem weinig gewillige Red Bull RB15 en ondertussen Verstappen naast zich hebben, antwoordt Gasly bevestigend. “Dat zal uiteraard geen verrassing zijn”, erkent hij met een lachje. “Max hoort immers bij de twee beste coureurs op de grid.”

“Het is echter ook vooral een kans”, stelt Gasly. “Iedereen weet hoe goed Max is, en hij heeft de ervaring met het team. Ik zit pas anderhalf jaar in de Formule 1, maar weet dat ik me nog zal ontwikkelen – over vijf jaar ben ik een compleet andere coureur dan nu. Voor mij is het belangrijk Max’ sterke punten en performances aan te grijpen om te leren hoe hij met de auto omgaat en dat in mijn voordeel te gebruiken, zodat ik mezelf sneller kan ontwikkelen.”

Lees ook: Weblog: Marko is soms een beetje mal, maar zijn mallemolen draait op volle toeren