Marussia heeft eindelijk het doek kunnen trekken van de MR01. Op Silverstone werd de langverwachte nieuwe auto gepresenteerd.

 

Nadat de auto aanvankelijk niet door de crashtests kwam, werd afgelopen weken na de nodige aanpassingen dan toch aan alle eisen voldaan. Het was niet op tijd om nog bij de wintertest in Barcelona te kunnen aansluiten, maar tijdens een filmdag kon de auto wel even de baan op.

 

“We zijn blij dat we vanmorgen onze eerste meters hebben kunnen maken met de MR01”, zegt teambaas John Booth. “Het is een lange en frustrerende weg voor ons geweest, maar nu kunnen we ons eindelijk echt gaan opmaken voor de eerste race van het seizoen.”

 

Testen is vanaf vandaag officieel niet meer toegestaan, maar de teams kunnen nog wel gebruikmaken van filmdagen. Daarbij gelden wel de nodige restricties, bijvoorbeeld dat er moet worden gereden op demonstratiebanden.

 

“Het is een promotie-evenement, dus we kunnen er geen conclusies uit trekken”, vervolgt Booth. “Maar het geeft de coureurs wel de kans aan de auto te winnen. Het is een belangrijke dag voor ons. We gaan het maximale uit iedere minuut halen.”