Max Verstappen is vijfde geworden in de Grand Prix van Monaco. De Red Bull-coureur haalde bij zijn derde race in het prinsdom voor het eerst de finish.

Aan de finish lag Verstappen zes tienden van een seconde achter op Valtteri Bottas. Door zijn vijfde plek ziet Verstappen zijn achterstand in het WK op teamgenoot Daniel Ricciardo, die derde werd, iets groter worden.

Verstappen hield bij het doven van de lichten zijn vierde plek. Daniel Ricciardo kwam nog even heel dichtbij in de eerste bocht na de start, maar tot een touché kwam het niet. In de openingsfase van de race kon de Nederlander vervolgens weinig uitrichten. Bottas, op P3, trok een gaatje van een paar seconden. En Ricciardo zat ook al snel buiten DRS-bereik.

Halverwege de race moest Verstappen alsnog een plekje opgeven. Hij kwam in ronde 33 binnen, een ronde later gevolgd door Bottas. Ricciardo reed daarentegen zes ronden langer door, stampte het gas vol in en kwam na zijn bandenwissel ruim voor Bottas en Verstappen terug op de baan.

‘Wat een *** ramp’
Verstappen was niet blij met de tactische keuze van zijn team. “Is Daniel al gestopt?”, vroeg hij aan de pitmuur. Het team antwoordde bevestigend en vertelde Verstappen dat Ricciardo inmiddels voor hem reed. “Wat een *** ramp”, vloekte de Nederlander.

Daarna zat Verstappen eigenlijk continu onder de staart van Bottas. Groter dan anderhalve seconde werd het verschil nooit. Maar Monaco blijft Monaco, en aanvallen kon Verstappen de Mercedes-coureur geen moment.

Tijdens de safety car-fase voor de crash van Pascal Wehrlein, in de 61ste ronde, dook Verstappen nog snel naar binnen voor een tweede stop. Op ultrasofts reed hij de laatste twaalf ronden van de race. Meters achter Bottas, maar een serieuze poging de Fin te passeren kon hij wederom niet wagen.