Sauber-coureur Marcus Ericsson gelooft dat inhalen dit seizoen grotendeels ‘puur’ zal zijn. De Zweed verwacht dat met de nieuwe aerodynamica-regels in de Formule 1, inhalen weer als vanouds wordt zonder al te veel gebruik van hulpmiddelen als DRS.

De bolides van 2017 zijn breder en aerodynamischer dan vorig jaar. Sommige coureurs, waaronder Lewis Hamilton, verwachten daarom dat inhalen dit jaar moeilijker wordt. In een gesprek met Autosport.com spreekt ook Marcus Ericsson zich uit over inhalen in 2017:

“Ik denk dat er misschien niet meer zo veel ingehaald wordt als vorig jaar, maar het is dan wel weer puur. Afgelopen jaren werd er meer ingehaald, maar was het minder spannend door het gebruik van DRS. Ik zie liever een goed gevecht dan tien inhaalacties met DRS op het rechte stuk. We moeten afwachten hoe het in de races gaat, maar ik denk echt dat inhalen nog steeds mogelijk is.”

Banden
Ericsson verwacht ook dat de nieuwe banden van Pirelli een belangrijke rol gaan spelen en voor meer spektakel gaan zorgen dit seizoen. “Ik kan met deze banden meer pushen en dat maakt de races wel anders. Je kan meer aanvallend rijden. Andere jaren was het zo dat je minder kon aanvallen, omdat je nog een lange stint moest doen met een set. Nu kan je echt het gaspedaal intrappen zonder dat je grip verliest. De banden raken ook minder oververhit.”