Marcus Ericsson rijdt ook in 2017 voor Sauber. Het Zwitserse team heeft maandag bekendgemaakt dat het contract met de Zweedse coureur is verlengd.

Ericsson begint in 2017 zodoende aan zijn derde seizoen bij Sauber. Hij rijdt er sinds 2015, nadat hij in 2014 zijn Formule 1-debuut maakte bij het team van Caterham.

“Dit is geweldig nieuws”, laat een gelukkige Ericsson weten. “Ik heb er nu twee jaar bij Sauber op zitten en voel me hier thuis. Ik ben het team dankbaar dat ze vertrouwen in me houden.”

“In mijn tijd bij Sauber heb ik me als coureur ontwikkeld en hoewel we ups and downs hebben gehad, blijven we hier altijd achter elkaar staan en goed samenwerken.”

Ericsson noemt de ‘ontwikkelingen’ bij Sauber sinds de overname eerder dit jaar, zoals de komst van nieuw personeel, verder positief. In 2017 wil hij weer regelmatig punten scoren voor Sauber.

Teambaas Monisha Kaltenborn is erg blij dat ze de deal met Ericsson heeft kunnen verlengen. “Hij heeft bewezen altijd een extra stap te willen zetten om progressie te boeken.”

“Hij heeft moeilijke periodes meegemaakt met het team, maar is daar altijd goed mee omgegaan. Marcus heeft zich zowel op als naast de baan bovendien sterk ontwikkeld.”

Kaltenborn ziet in Ericsson een ‘positief ingestelde teamspeler’ die het team weet te motiveren en iemand waar Sauber op kan rekenen om het team in 2017 weer competitief te maken.

Sauber heeft na het vastleggen van Ericsson nog één stoeltje vrij voor 2017. Het aanblijven van Ericssons huidige teamgenoot Felipe Nasr is niet gegarandeerd.

Formula One World Championship 2016, Round 20, Brazilian Grand Prix, Sao Paulo, Brazil, Thursday 10 November 2016 - Marcus Ericsson (SWE) Sauber F1 Team.

Met de contractverlenging staat Ericsson aan de vooravond van zijn derde seizoen met Sauber.