Marcus Ericsson heeft het achterhoedegevecht om plaats negentien gewonnen. De Zweed versloeg de Marussia’s en zijn teamgenoot Kamui Kobayashi, die er op zijn thuiscircuit niet aan te pas kwam.

Kobayashi wist op zijn beurt namelijk enkel hekkensluiter Max Chilton achter zich te houden. “Dit is vooralsnog niet bepaald een goed weekend voor me”, verzucht Kobayashi, die na zijn crash in VT2 van vrijdag overigens wel dankbaar is aan zijn monteurs: “Want de jongens hebben goed werk gedaan door de auto op tijd te repareren zodat ik vandaag gewoon kon rijden.”

“Door die crash had ik echter maar weinig ter voorbereiding gereden en was ik nog niet eerder op de zachtere band onderweg geweest, dus deze kwalificatie was niet makkelijk voor me. Met dat in ogenschouw genomen was mijn rondje echter helemaal niet slecht en morgen kan – zeker als het regent – natuurlijk van alles gebeuren”, zo bekijkt de Japanse thuisrijder het toch ook maar van de positieve kant.

Ericsson
Caterham-stalgenoot Marcus Ericsson is ondertussen zo blij als hij maar zijn kan. “We hebben een beetje een gok genomen qua bandenstrategie, maar ik had vertrouwen in de auto en het pakte allemaal goed uit, getuige het feit dat ik twee prima rondjes reed en de auto naar behoren functioneerde.”

“Ik ben dan ook erg blij met het resultaat. Het team en ik hebben het samen goed gedaan vandaag en zo te zien zitten we ook weer wat dichterbij de jongens boven ons, hetgeen eveneens positief is. Ik heb dan ook enorm veel zin in de race van morgen, ongeacht wat voor weer het wordt.”

De Caterham- en Marussia-coureurs schuiven morgen overigens allemaal nog een plaatsje op, aangezien de als zeventiende gekwalificeerde Pastor Maldonado startplaatsen moet inleveren voor het overschrijden van het maximaal aantal gebruikte motoren.