Vaste prik in Brazilië: verhalen aangaande overvallen op personeel van de Formule 1-teams. Hoewel de FIA en de lokale autoriteiten ieder jaar maatregelen nemen, is dat voor Force India niet genoeg. Zij geven aan eigen maatregelen te zullen nemen.

Bijna ieder jaar is het raak en verschijnen de berichten over een een busje van een team dat klemgereden en overvallen is of medewerkers van een team die onder schot zijn overvallen. In 2010 werd Jenson Button onder dwang van vuurwapens bestolen. De criminele bendes die hier achter zitten zijn een doorn in het oog van de FIA en de teams. Lewis Hamilton riep bijvoorbeeld vorig jaar nog op tot meer actie vanuit de organisatie.

De FIA neemt het probleem daarom ook uiterst serieus. Naar de teams worden veiligheidsrichtlijnen gestuurd om de kans op overvallen te verkleinen. Zo wordt aangeraden om buiten het circuit zo anoniem mogelijk rond te lopen, omdat de bendes het specifiek op het Formule 1-personeel hebben gemunt. Bovendien is de beveiliging dit jaar beter afgestemd op de werktijden van het personeel. De FIA heeft aan de teams aangegeven dat de aanwezigheid van veiligheidspersoneel dit jaar “veel groter zal zijn.”

Teambaas Otmar Szafnauer van Force India.

Het team van Force India neemt nog aanvullende maatregelen. Teambaas Otmar Szafnauer geeft in gesprek met Racefans aan dat het personeel altijd al “zo anoniem mogelijk van en naar het circuit” gaat. “Ons is nog nooit iets overkomen in Brazilië. Ik weet niet of het puur door geluk is door de juiste inschatting, maar we nemen dit ontzettend serieus. We willen zelf ook bepaalde veiligheidsmaatregelen doorvoeren.” Wat die maatregelen exact inhouden, vertelde de teambaas logischerwijs niet.