Interlagos zal tot en met 2025 het decor vormen voor de Braziliaanse Grand Prix. Dat heeft João Doria, gouverneur van São Paulo aangekondigd. Volgens Doria zal de nieuwe overeenkomst binnenkort ondertekend worden door Liberty Media en de burgemeester Bruno Covas.

De Formule 1 kondigde eerder deze week de voorlopige kalender voor 2021 aan. Ondanks geruchten over een mogelijke verhuizing van de Braziliaanse GP naar Rio de Janeiro, waar de race zou plaatsvinden op een nog aan te leggen circuit, kreeg Interlagos toch een plek op de kalender voor volgend jaar. Het circuit in São Paulo zou nu zelfs een deal voor vijf jaar hebben gesloten, dat meldt Crash.com.

Lees ook: Formule 1 presenteert voorlopige kalender met 23 races

Hoewel de F1 zelf nog niet gecommuniceerd heeft over een nieuwe deal, doen lokale officials dat wel. “Ik ben trots om te onthullen dat de F1 zojuist een nieuw contract heeft getekende om de Braziliaanse GP tot 2025 hier te houden”, vertelde João Doria, de gouverneur van São Paulo, tijdens een persconferentie op donderdag. “Het racecircuit van Interlagos is bevestigd als locatie voor de komende vijf jaar. Het contract zal worden ondertekend door burgemeester Bruno Covas en Liberty Media, de rechtenhouder van de Formule 1″, aldus Doria.

Volgens Crash.com zou het raceweekend op Interlagos vanaf 2021 de naam ‘São Paulo Grand Prix’ krijgen. De F1 racete in 1973 voor het eerst op de Braziliaanse omloop, sinds 1990 staat het circuit onafgebroken op de F1-kalender.

Lees ook: Saoedi-Arabië ontvangt W Series met open armen: ‘We willen heel graag een W Series-race organiseren’

Zien we Interlagos de komende vijf jaren op de F1-kalender?