De Formule 1 heeft de voorlopige kalender gepresenteerd met maar liefst 23 races, waaronder een Grand Prix op Interlagos en in Barcelona, maar geen race op de stratencircuit in Hanoi. De Grand Prix van Nederland staat voor begin september op de planning.

De kalender ziet er vrij normaal uit, ondanks de grote mate van onzekerheid over hoe COVID-19 zich gaat ontwikkelen. Het seizoen wordt zoals vanouds afgetrapt in Australië (op 21 maart) voordat het circus doorreist naar Bahrein en China.

Vietnam zou de vierde race van het jaar worden, maar die race is van de kalender gehaald. Waar nu de vierde race van het jaar verreden gaat worden, is nog niet bekend. Istanbul Park, Imola en Mugello worden genoemd als mogelijke vervanger.

Lees ook: Dutch GP bevestigt nieuwe datum: F1 van 3 t/m 5 september terug in Zandvoort

Momenteel is de Spaanse Grand Prix de eerste Europese race van het seizoen. Lange tijd was het niet duidelijk of de Formule 1 terug zou keren naar het circuit net buiten de stad Barcelona, maar het contract is met een jaar verlengd.

Zandvoort in september

Het Europese deel van het seizoen wordt behalve met uitstapjes naar Azerbeidzjan en Canada ook onderbroken door de zomerstop in augustus. De eerste race na de zomerpauze is die in België, op 29 augustus. De week erop staat de Grote Prijs van Nederland op het programma, op 5 september.

De Grand Prix van Brazilië wordt in het najaar toch gewoon op Interlagos gehouden en niet zoals werd verwacht op een nieuw circuit in Rio de Janeiro. Na Brazilië reist de Formule 1 voor de eerste keer af naar Saoedi-Arabië voor een race in Jeddah. Het seizoen wordt traditioneel afgesloten in Abu Dhabi.

De voorlopige Formule 1-kalender:
Australië – 21 maart
Bahrein – 28 maart
China – 11 april
? – 25 april
Spanje – 9 mei
Monaco – 23 mei
Azerbeidzjan – 6 juni
Canada – 13 juni
Frankrijk – 27 juni
Oostenrijk – 4 juli
Engeland – 18 juli
Hongarije – 1 augustus
België – 29 augustus
Nederland – 5 september
Italië – 12 september
Rusland – 26 september
Singapore – 3 oktober
Japan – 10 oktober
Verenigde Staten – 24 oktober
Mexico – 31 oktober
Brazilië – 14 november
Saoedi-Arabië – 28 november
Abu Dhabi – 5 december

Lees ook: Tom Coronel trekt tegenwoordig als een echte Hollandse kampeerder door Europa

Foto: Motorsport Images