De Formule 1 aast op een tweede Grand Prix in China, waarbij de commerciële topman van de sport Sean Bratches aangeeft dat de voorkeur uitgaat naar een straatrace.

Dat vertelt Bratches aan het Franse persbureau AFP. “We zijn zeer geïnteresseerd in een straatrace (in China, red.). Dat zou een mooie tegenhanger zijn van de race die we op het buitengewone en speciaal aangelegde Shanghai International Circuit hebben”, meent de Amerikaan.

Video: Preview: Waarom het niet zo gek is dat de duizendste GP in China wordt gehouden

“We willen de show ook naar de mensen brengen”, vervolgt Bratches, die erkent dat er gesprekken lopen met zes verschillende steden om daar een mogelijke tweede Chinese Grand Prix te houden. Bratches denkt dat dit de sport kan helpen verder te groeien in het land.

Een locatie in China waar eerder over gesproken is, is het eiland Sanya, waar de Formule E sinds dit jaar ook racet. In het verleden is herhaaldelijk gekeken naar een mogelijke straatrace in hoofdstad Peking.

Volgens de Chinese staatsinternetnieuwsdienst China.org.cn ‘blijft de Formule 1-markt groeien in China’. Namens raceorganisator Juss Event laat Yang Yibin weten dat de afgelopen editie, de duizendste Formule 1-race, enorm goed werd bezocht. “Alleen de eerste Chinese Grand Prix, uit 2004, stond qua populariteit op vergelijkbaar niveau.”

Lees ook: Podium nooit binnen bereik voor Verstappen in China: ‘Vierde was vandaag het maximale’