De verschillende Formule 1-teams hebben de F1 Strategy Group gevraagd Pirelli bij te staan in het organiseren van een regentest. Dit naar aanleiding van het ongeluk van Jules Bianchi op Suzuka.

De onfortuinlijke crash van Jules Biachi tijdens de Japanse Grand Prix heeft zorgen over de verschillende typen regenbanden aan het licht gebracht. Daarom zouden de teams graag zien dat Pirelli de kans wordt geboden om de regencompounds goed te testen en te evalueren.

Red Bull-coureur Sebastian Vettel gaf enkele weken geleden in Sotsji al aan dat de huidige selectie Pirelli-banden de coureurs aanmoedigen om voor intermediates te kiezen als eigenlijk de full wets de meest logische optie zijn. De FIA heeft deze opmerking en die van collega-coureurs ter harte genomen, waarna de betrokken partijen in Brazilië met elkaar in gesprek zijn gegaan.

Een van de uitkomsten van die bijeenkomst is dat er voor Pirelli te weinig gelegenheden zijn om de regenbanden te testen en dus te ontwikkelen. Zo kan de Italiaanse bandenfabrikant bijvoorbeeld niet beschikken over een Formule 1-auto van de huidige generatie. Aan het begin van dit seizoen werd er weliswaar een regentest gehouden op een kunstmatig natgehouden Jerez, maar de tractor die daarvoor werd ingezet, zette weinig zoden aan de dijk.

Pirelli heeft duidelijk gemaakt dat het graag zou beschikken over een circuit met een degelijk sprinkler-systeem, waarmee er gedurende langere tijd constante omstandigheden gegarandeerd kunnen worden. Onder andere Fiorano en Paul Ricard zouden daarvoor in aanmerking komen, al zouden sommige teams problemen kunnen hebben met de keus voor Fiorano, aangezien dat het testcircuit van Ferrari betreft. De teams zouden immers graag met zijn allen deelnemen aan zo’n test, in plaats van dat er één team wordt aangewezen om het testwerk voor Pirelli te verrichten.

Omdat de bijeenkomst in Brazilië niks concreets heeft opgeleverd, is het nu aan de Strategy Group om het thema verder op te pakken. De volgende bijeenkomst daarvan is in de week na de Grand Prix van Abu Dhabi en de kwestie zal daar op de agenda staan.