De Formule 1-kalender zou vanaf 2019 wel eens uitgebreid kunnen worden met twee nieuwe Grands Prix en de terugkeer van een oude bekende: Miami, Vietnam en Argentinië.

Dat bericht het Duitse Auto, Motor und Sport. Volgens de publicatie is de Formule 1-regelgever FIA al bezig met het keuren van plannen voor stratencircuits in het Amerikaanse Miami en Vietnamese Hanoi, terwijl tevens wordt gekeken naar hoe het Autódromo Oscar Alfredo Gálvez in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gemoderniseerd en anderzijds aangepast moet worden.

De start van de vooralsnog laatste Grand Prix van Argentinië, in 1998.

Het plan voor een terugkeer van de Grote Prijs van Argentinië, die in 1998 voor het laatst is gehouden, zou nog in grote mate afhangen van het rond krijgen van de financiën en het meest onzeker zijn. Volgens Auto, Motor und Sport is de kans groter dat de Formule 1 in 2019 in Miami en Hanoi neerstrijkt. Voor beide steden zouden plannen liggen voor stratencircuits van meer dan vijf kilometer.

Formule 1-eigenaar Liberty Media zou daarbij volgens de berichtgeving zelf een belangrijke stem hebben in het bepalen hoe het circuit eruit moet komen te zien, om voor meer afwisseling te zorgen. Als er een plan ligt, wordt dit vervolgens geëvalueerd door de FIA, waarna Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke en zijn firma worden ingeschakeld voor de ‘aanleg’ van het stratencircuit.

Plannen voor een race in Miami en Vietnam zijn niet nieuw, terwijl ook al langer over de terugkeer van de Grand Prix van Argentinië wordt gespeculeerd. Dat laatste plan is door de jaren heen al een paar keer stukgelopen. De vorige Formule 1-exploitant Bernie Ecclestone was ook al met een race in Vietnam bezig, terwijl Miami al vroeg door Liberty Media is aangewezen als gewenste extra Amerikaanse racelocatie.

De Formule E E-Prix in Miami van 2015.