Nyck de Vries is als derde gefinisht in de Formule 2-hoofdrace op het Sochi Autodrom, waarvoor hij eerder poleposition had veroverd. De race werd gewonnen door Alexander Albon.

De Vries maakte een goede start van pole en had de wedstrijd in de openingsronden onder controle. Vanaf het begin was echter duidelijk dat de coureurs die op super softs waren begonnen, waaronder De Vries en de andere koplopers, al vroeg binnen zouden moeten komen voor bandenwissels. De super softs hielden het namelijk niet lang vol.

Albon zette in de pits een belangrijke stap richting de zege, maar haalde daarna ook op de baan kordaat een aantal collega’s in.

De Vries ging dus al vlot naar de pits om over te stappen op reguliere softs, maar zijn stop duurde behoorlijk lang: rechtsvoor ging het mis bij de PREMA-coureur. Albon kwam zo aan hem voorbij, terwijl de coureurs die op softs waren gestart en geen vroege stop hoefden te maken vooraan inderdaad de dienst uitmaken.

Thuisrijder Artem Markelov ontpopte zich daarbij tot de smaakmaker. De Rus had zich in de eerste vijf ronden al van P19 naar P6 geknokt, schoof door de stops nog verder door en pakte in ronde zeven de leiding af van de dezelfde strategie hanterende Antonio Fuoco.

Markelov liep daarna snel weg aan kop. Met elke ronde leek hij een serieuzere kanshebber voor een podiumplek of zelfs de zege, maar hij moest gezien zijn bandenkeuze relatief vroeg – in ronde 20 van de 28 – naar binnen en ook bij hem ging het mis in de pits: Markelov viel terug naar P12.

De coureur uit Moskou was zo ineens kansloos voor de zege en het podium. Albon was inmiddels doorgestoten naar P1. De Vries lag nog tweede, maar moest die plek prijsgeven aan Nicholas Latifi. De Vries werd nog wel derde. Kampioenschapsleider George Russell finishte als vierde. Lando Norris viel uit na een fout in de pits.