Nyck de Vries heeft zijn eerste weekend bij zijn nieuwe Formule 2-team Racing Engineering afgesloten met een tweede plaats in de sprintrace, na een vijfde plaats in de hoofdrace.

De Vries verruilde het financieel geplaagde Rapax voor het stabielere Racing Engineering, dat in 2013 de GP2-kampioen leverde en de laatste twee jaar als tweede eindigde in het teamklassement. Dit seizoen kende het team nog weinig succes, maar De Vries is blij te kunnen laten zien dat Racing Engineering nog tot mooie resultaten in staat is.

“Ik ben verheugd dat ik ze een podiumplaats heb kunnen geven”, zegt De Vries. “Het is niet eenvoudig om tijdens een seizoen bij een ander team in te stappen, maar we hebben ons goed voorbereid. Ik was direct onder de indruk van de professionaliteit van het team.”

De Vries startte de hoofdrace als zesde en kwam als zevende over de streep, maar schoof op naar de vijfde plaats door diskwalificaties voor Charles Leclerc en Oliver Rowland. Vanaf de vierde startplaats schoot hij er in de sprintrace vandoor. Hij ging als derde door de eerste bocht en pakte in Les Combes de tweede plaats af van Norman Nato.

De Vries hoopte met een late aanval de zege van Sergio Sette Camara, die voor het Nederlandse MP Motorsport rijdt, af te kunnen pakken, maar een zware crash van Nobuharu Matsushita bracht de safetycar op de baan en dwarsboomde dat plan. “Ik had het gevoel dat ik hem te grazen had kunnen nemen”, stelt De Vries. “Maar hij verdient de overwinning. Ik zag dat hij meer moeite had met de banden, maar je moet er ook nog langs zien te komen.”