Max Verstappen heeft de eerste race van het raceweekend van het Europees Kampioenschap Formule 3 op het Belgische Spa-Francorchamps gewonnen. De zestienjarige triomfeerde zodoende in zijn ’thuisrace’.

Verstappen begon de wedstrijd op het circuit in de Ardennen vanaf P2 en vocht in de eerste ronde met kampioenschapsleider Esteban Ocon – die van de derde plek van start ging – om de leiding. Verstappen wist zich langs Ocon te wurmen, waarna hij de koppositie te pakken had, terwijl Ocon in het opvolgende gedrang werd geraakt door zijn teamgenoot Antonio Fuoco en uitviel.

De zestienjarige Verstappen werd daarna achtervolgd door de Oostenrijker Lucas Auer, maar wist geleidelijk een voorsprong op te bouwen. Deze werd vervolgens echter te niet gedaan doordat de safety car na zes ronden de baan op kwam, vanwege een forse crash na een botsing verder terug in het veld.

Bij de herstart behield Verstappen de leiding, al zat Auer er vanaf dat moment wel weer constant dichtbij. Verstappen wist de inhaalpogingen van Auer echter af te slaan en kwam zodoende als winnaar over de streep namens Van Amersfoort Racing.

Voor Verstappen is dit zijn tweede overwinning in het Europees Kampioenschap Formule 3. Zijn Nederlandse teamgenoot Jules Szymkowiak scoorde overigens ook, met een negende plek. Dennis van de Laar was zeventiende. Later vanmiddag volgt er nog een race van het Europees Kampioenschap Formule 3 op Spa, en ook voor zondagochtend staat er nog een wedstrijd op het programma.