Caterham-eigenaar Tony Fernandes laat ‘het team beslissen wie er volgend jaar voor Caterham rijden’. Wel zal het volgens Fernandes nog even duren voordat er een keuze wordt gemaakt: “Het zou dom zijn nu al te beslissen.”

Fernandes gaf eerder deze week aan dat, behalve de vaste coureurs Giedo van der Garde en Charles Pic, ook testrijder Heikki Kovalainen een serieuze kanshebber is voor een racezitje voor 2014. Verrassend is dat niet, aangezien Fernandes volgend jaar liever niet met twee (relatief) onervaren coureurs wil aantreden, goed bevriend is met Kovalainen en de Fin hoog aanslaat.

Hoewel Fernandes gelijk aangaf dat hij vond dat Van der Garde zich ‘goed heeft hersteld’ na een moeilijke seizoensstart en ‘goede kansen heeft’ om een nieuw contract te krijgen, is het toch goed nieuws dat Fernandes nu aangeeft dat hij het niet is die de keuze zal maken.

“Ik laat het team beslissen wie ze volgend jaar in de auto willen hebben”, verklaart de Caterham-eigenaar in gesprek met Autosport. “Aan het eind van de dag moet het namelijk ook hun keuze zijn”, zo verduidelijkt Fernandes zijn aanpak.

Maar, zo benadrukt hij, het zal nog wel even duren voordat er een beslissing volgt. “Het zou dom zijn om nu al een keuze te maken, want het seizoen is nog lang en er kan nog van alles gebeuren. Aan het eind van het jaar zullen we dus wel zien wat onze opties zijn.”

Minder zorgen
Hoewel Fernandes zoals gezegd gecharmeerd is van Kovalainen, is hij wel zo eerlijk om toe te geven dat Pic en Van der Garde ‘het nu ze zich verbeterd hebben goed doen’. “Charles en Giedo zijn niet zo ervaren als Heikki, maar geven goed gas en werken hard.”

“Het zijn bovendien twee positief ingestelde jongens. Met hun attitude is niets mis. Ze klagen niet en zeuren ook niet de hele tijd om een snellere auto, in tegenstelling tot een aantal ervaren coureurs die ik ken die als ze slecht presteren de fout altijd bij de auto zoeken.”

“Ik kan niet ontkennen dat ik me begin dit jaar zorgen maakte om de coureurs, maar mijn zorgen zijn sindsdien afgenomen. Ik denk dat we het, zeker nu Heikki er als stok achter de deur is om ze aan te sporen, qua coureurs goed voor elkaar hebben.”