Caterham-eigenaar Tony Fernandes wil volgend jaar niet dat er opnieuw twee betalende coureurs voor zijn F1-team rijden. Liever haalt hij Heikki Kovalainen terug. Toch ziet hij ook nog kansen voor Giedo van der Garde.

Het is geen geheim dat Fernandes is gecharmeerd van Kovalainen. De Fin moest voor 2013 echter plaatsmaken voor Charles Pic en Giedo van der Garde, die het team van het benodigde sponsorgeld konden voorzien. Kovalainen bleef wel bij het team betrokken als reservecoureur en reed dit seizoen enkele vrije trainingen om zijn mening te geven over de huidige auto.

Die feedback kwam grotendeels overeen met de bevindingen van de vaste rijders. Toch hecht Fernandes veel waarde aan de ervaring die Kovalainen meebrengt. “Kovalainen heeft een goede kans op één van de stoeltjes””, zegt Fernandes tegen De Telegraaf. “Ik wil niet opnieuw met twee paydrivers aan het seizoen beginnen.”

Dat betekent dat Van der Garde en Pic dus moeten vrezen voor hun positie. Toch stelt Fernandes dat Van der Garde ‘goede kansen heeft’. Volgens Fernandes heeft de Nederlander zich goed hersteld na een moeilijke start van het seizoen en is het nu afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt.

“Canada was het dieptepunt”, vertelt de Maleisiër. “Toen was ik even bang een grote fout te hebben gemaakt. Maar hij is goed teruggekomen. De twee keer dat hij doordrong tot Q2 waren mijn hoogtepunten van het seizoen. En ook met zijn zestiende plaats in Singapore presteerde hij weer optimaal.”