Caterham heeft er volgens teameigenaar Tony Fernandes serieus over nagedacht haar nieuwe aanwinst Robin Frijns een racezitje te geven, maar heeft uiteindelijk toch besloten hem testcoureur te maken.

Frijns (midden op de foto, tussen Caterhams vaste coureurs Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson), werd op dinsdagochtend door Caterham gepresenteerd als test- en reserverijder, maar was volgens teameigenaar Tony Ferandes dichtbij een racezitje bij de renstal.

“Robin is een spannend jong talent en we hebben binnen het team serieus overwogen om hem direct een racezitje te geven, zoals McLaren dit jaar doet met Kevin Magnussen”, zo wordt Fernandes geciteerd door JamesAllenonF1.com.

Dat de keuze toch niet op Frijns is gevallen, maar op de ervaren Kobayashi en veel geld met zich meebrengende Ericsson, die de stap maakt vanuit de GP2, komt volgens Fernandes omdat Caterham uiteindelijk besloot ‘een wat voorzichtiger koers te varen’.

Fernandes, die hoopt dat Caterham en Frijns ‘een lange relatie zullen hebben’, is niet de enige binnen het team die de Limburger hoog heeft zitten: ook teambaas Cyril Abiteboul liet zich bij de presentatie van Frijns lovend uit over de 22-jarige coureur.

Foto © Caterham F1.

Meer over Frijns en Caterham in het nieuwe nummer van Formule 1, dat op vrijdag 31 januari verschijnt!