Robert Kubica gaat komend voorjaar testen voor Ferrari met het oog op een racezitje in 2013. Dat stelt althans La Gazzetta dello Sport.

 

Aan het eind van december loopt Kubica’s contract met Renault af. Aangezien de relatie tussen team en coureur volgens teambaas Eric Boullier al flink bekoeld is, wekt het geen verrassing dat de Italiaanse krant voorspelt dat het contract tussen Kubica en Renault niet verlengd gaat worden.

 

Wel verrassend is dat de krant meldt dat Kubica een afspraak heeft om ‘in het voorjaar’ te gaan testen in een Ferrari F10 van 2010. Omdat die auto overjarig is, hoeft Ferrari geen kostbare testdagen op te offeren om de Pool een kans te geven zich te bewijzen na zijn rally-ongeluk van afgelopen februari.

 

Aanvankelijk had Renault met Kubica een vergelijkbaar plan, maar dat team heeft zijn buik vol van Kubica nadat het management van de Pool geen gehoor gaf aan verzoeken van Renault om een datum te noemen waarop Kubica weer zou kunnen gaan testen.

 

Gazzetta dello Sport meldt echter dat Kubica met Ferrari al rond is voor een test, die kan leiden tot een racezitje in 2012. Naar verwachting zal Felipe Massa dat jaar Ferrari verlaten, wat de weg vrij maakt voor een rentree van Kubica.